15 okt

Tweede plaats voor Young Solarteam Da Vinci

Tweede plaats voor Young Solarteam Da Vinci

Afgelopen zondag 11 oktober heeft het Young Solarteam Da Vinci met zonneboot 69 opnieuw de race gevaren rondom eiland Faljeril op de Kaag. Vantevoren werd de boot uitvoerig getest en werden de accu’s meerdere malen doorgemeten. Het team was gretig deze kans waar te maken. De tracking-app waarmee de gegevens kunnen worden vastgelegd werd opnieuw ruim getest. De weersomstandigheden waren vergelijkbaar met de week ervoor: er was wind en regen. Niet ideaal dus, maar aan het einde van de race brak de zon een klein beetje door. Om een heel uur uit te kunnen varen en daarbij een zo groot mogelijk afstand te bereiken, werden er ter plekke nog eens zorgvuldige berekeningen gemaakt. Het betekende met name niet te snel van te start gaan en tijdens de race vooral goed blijven communiceren.

 

‘De Friezen zijn onze aartsrivalen, we hebben gezien dat de er tijdens de eerste online race werd gevaren rond de 12 kilometer per uur, de winnende school het Drachtster Lyceum tekende voor de winnende afstand 12,395 kilometer’ zegt Rick Baller, enthousiaste deelnemer van het Young Solarteam.

Het team kent het vaargebied rondom de Kaag goed, ze zeilen en varen er vaak in hun vrije tijd. Twee van de deelnemers hebben bijbaantjes bij Van Schie Watersport waar de zonneboot in stalling is. De race verliep erg goed, de boot hield het vol een uur te varen, bij de meting in de tracking- app kwam een mooie afstand in beeld 11,315 kilometer. Woensdag ging er nog een school in eigen regio varen, die ook niet van start kon gaan bij de eerste online race. Daarna werd het officieel: onze afstand resulteert in een tweede plaats!

Terug naar het nieuws