Aanmelding & plaatsing

Het Da Vinci College Kagerstraat is een openbare middelbare school voor mavo, havo en vwo. Dat betekent dat iedere leerling met tenminste een vmbo-tl tot en met vwo-advies welkom is bij ons. Bij het Da Vinci kun je je aanmelden voor één van de volgende brugklassen: 

  • vwo-brugklas 
  • havo/vwo-brugklas
  • mavo/havo-brugklas

In welk type klas je wordt geplaatst, hangt af van het advies van de basisschool, het leerlingvolgsysteem en onderwijskundig rapport. 

Vanaf 2024 verandert het aanmelden voor de brugklas en komt er een centrale aanmeldweek. Alleen in de week van 25 t/m 31 maart 2024 kun je je inschrijven voor de middelbare school. Je kunt je aanmelden door het digitale aanmeldformulier op de campagne website in te vullen. 

Op het aanmeldformulier kun je ook de naam van een andere leerling opgeven waarmee je graag in dezelfde klas geplaatst zou willen worden. Of dat uiteindelijk gebeurt, hangt onder andere af van het onderwijsniveau. 

Op het aanmeldformulier kun je ook aangeven of je graag aan een kunstklasprogramma mee wil doen. Je wordt dan na je aanmelding uitgenodigd voor een auditiemiddag, waarin je je geschiktheid en motivatie kunt laten zien.