8 apr

Webinar ouderraad

Webinar ouderraad

Uitnodiging WEBINAR

Save the new date!

12 april 2022 | 20.00 - 22.00 uur

Faalangst en blokkadestress bij jongeren
Wat kunnen ouders en school hierin betekenen?

 

Ouders en school hebben allebei grote invloed op het welzijn van een kind. De basisveiligheid begint thuis. Maar ook op school moet een kind zich veilig voelen. Daar moet het echter ook presteren en zich bewijzen. En juist op dit gebied komen de ouders weer om de hoek kijken. Kinderen werken nl. om zichzelf te bewijzen maar ook om hun ouders niet teleur te stellen!

Veel jongeren hebben tegenwoordig last van prestatiedruk met psychische en/of fysieke klachten als gevolg. Persoonlijke factoren zoals perfectionisme versterken dit uiteraard. Faalangst en blokkadestress zijn bij hen vanwege COVID en online-onderwijs vaak fors toegenomen.

Door faalangst of blokkadestress presteer je onder invloed van druk slechter dan je eigenlijk zou kunnen. Dat frustreert jongeren vaak enorm, want ze weten dat ze het eigenlijk wel kunnen. Ze blokkeren soms maar bij één of twee vakken, maar dit kan van kwaad tot erger worden, niet alleen in schoolresultaten maar ook op emotioneel gebied. Ze uiten hun stress op verschillende manieren: ze trekken zich terug, worden boos om niets, slapen of eten slecht, gaan soms steeds minder werken, gaan spijbelen of willen niet meer naar school. Hoe kunnen ouders en school hen helpen om uit dit patroon te stappen?

Met bijdragen van:

Thea van Wijk      - producer van studiedagen voor het onderwijs en professioneel dagvoorzitter &
Pia Crul                  - professioneel trainer in het onderwijs en auteur van de methode Lefgasten

Klik hier om deel te nemen aan het Webinar. 

 

Terug naar het nieuws