30 sep

Kunstshot

Kunstshot

Afgelopen vrijdag namen vanuit Da Vinci College Kagerstraat 134 leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO deel aan het Leidse CKV-festival ‘Kunstshot’. Het evenement werd al weer voor de 21e keer georganiseerd, dit jaar door BplusC. Het festival is bedoeld om onze CKV-leerlingen kennis te laten maken met het cultuuraanbod in Leiden.

We kregen een mooi programma van beeldende kunst, theater, muziek, literatuur, erfgoed en dans. Er waren wel 18 verschillende plekken in Leiden te bezoeken. Onze groep startte in de Leidse Schouwburg met een voorstelling van Jeroens Clan. Met hun gevoelige maar ook taboedoorbrekende voorstelling veroverden deze drie jongens een plaatsje in de harten van onze leerlingen. De leerlingen reageerden enthousiast, ‘uitdagende maar sterke voorstelling’ werd vaak gezegd. 
Vervolgens bezocht deze groep het museum De Lakenhal, waar ze tijdens de workshop een portret tekenden van Rembrandt op z’n kop. Door een portret op z’n kop na te tekenen spreek je je linker- in plaats van je rechterhersenhelft aan. De resultaten waren fantastisch!
Vervolgens fietsten we door naar Naturalis. Het net opnieuw geopende Naturalis maakte diepe indruk op onze leerlingen. Na een korte inleiding gingen de leerlingen op jacht naar een dier. De opgezette dieren in Naturalis staan altijd stil, ideaal om ze van heel dichtbij te bekijken.
In de CKV-lessen zal er verder worden stilgestaan bij de vele andere sterke workshops zoals: de masterdrummer, poëzie, dj-tracks maken, kennismaken met Virtual Reality, Japanse manga, djembé en spelen met wiskunde.  

          

Terug naar het nieuws