29 sep

Kunstshot - Patrick uit 4 VWO wint het debat!

Kunstshot - Patrick uit 4 VWO wint het debat!

Dit jaar was Kunstshot voor de leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO CKV van onze school anders dan anders: geheel coronaproof dit keer, maar zeker de moeite waard. We waren blij en trots dat we konden deelnemen. Op onze locatie Kagerstraat begonnen de leerlingen met een van de mooie activerende workshops zoals striptekenen met kunstenaar Barthel Brussee, houtskooltekenen met Arjenne Fakkel, DIY kunst maken of een Hakka workshop in het Kunstblik.

Het tweede onderdeel Kunstshot was een debat met Stella Bergsma. Dit debat werd van te voren in de klassen voorbereid en vervolgens met een livestream getoond in de klassen. Stella Bergsma is schrijver, columnist voor onder andere de Volkskrant en HP/De Tijd, frontvrouw van de band Einstein Barbie en feminist. Ze is ook regelmatig te zien op televisie bij programma’s als VPRO Mondo, DWDD, Jinek en Pauw. Johan Derksen vindt haar “het meest irritante wijf van Nederland”. In de klassen waren de meningen over haar zeker verdeeld.

Patrick de Koning uit 4A werd geselecteerd om onze school te vertegenwoordigen en om live deel te nemen. Wat deed hij dat fantastisch, u kunt hier het debat terugzien. https://vimeo.com/457766491/83d30800c7  
Patrick wint het debat en ontvangt een ondertekend manifest van Stella. Het juryrapport leest: ‘’Patrick je bent een topdebater, je was heel constructief, door goed te luisteren, wist je feilloos te fileren wat er nog moest worden bevraagd. Je wist ook creatieve zaken toe te voegen, op de moeilijkste vragen had je een interessant antwoord, wat het debat steeds weer verder bracht!”  

De winnende vraag is ook van onze school van Soraya Bergi uit 4G: “Kan het komen dat jongeren eerder naaktfoto’s sturen door groepsdruk en tot hoever zou groepsdruk een oorzaak zijn?”  

Het derde onderdeel van Kunsthot was een voorstelling van Jeroens Clan in de Leidse Schouwburg die onze klas 4B mocht bezoeken, de andere klassen bekeken dit via een stream. De voorstelling had grappige en intelligente sketches. “Natuurlijk mis je met een stream de ervaring van het er zijn in de Leidse Schouwburg maar het is toch mooi dat we dit samen kunnen ervaren!” zei een leerling na afloop.

Voor ons was het een geslaagde Kunstshot! De CKV-leerlingen maken zo op een mooie manier toch kennis met de professionele wereld van kunst en cultuur.

 

Terug naar het nieuws