12 dec

Gouden Schoolkantine Schaal voor Da Vinci College Kagerstraat

Gouden Schoolkantine Schaal voor Da Vinci College Kagerstraat

 

Gouden Schoolkantine Schaal voor Da Vinci College Kagerstraat

Da Vinci College Kagerstraat heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2022-2023 van het Voedingscentrum toegekend gekregen. De schaal laat zien dat de school zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren.


De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken.

Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Drinkwater is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

 

Terug naar het nieuws