28 nov

Awesome Leiden - brugklassers winnen €1000 met hun idee!

Awesome Leiden - brugklassers winnen €1000 met hun idee!

Jolie en Julia, brugklasleerlingen Da Vinci College Kagerstraat Leiden, winnen 1000 euro van Awesome Leiden met hun awesome idee: het plaatsen van 100 vogelhuisjes in de stad Leiden!

Licht gespannen maar heel enthousiast pitchten Julia en Jolie gisteren aan 20 trustees van Awesome Leiden. Er werden op de gezellige bijeenkomst in de mooi verlichte technasiumwerkplaats vijf ideeën gepitcht, waaronder Urban Climbing, een AR voor studenten met autisme, Kleuterbal en Fijnstof om CO2 uit de lucht te halen. 

Het idee van Julia en Jolie is om Leiden nog mooier te maken door het plaatsen van 100 vogelhuisjes door heel Leiden, op willekeurige plekken door de stad. “Vogeltjes in de stad Leiden hebben het soms best  koud en weinig plek lijkt ons” zeggen Julia en Jolie. ''Het lijkt ons mooi 100 nieuwe plekken voor hen te maken door heel Leiden. We zouden graag de vogelhuisjes willen bouwen met scholen of een werkplaats voor mensen met een beperking. We zouden erg trots zijn om deze interactie te hebben om zo samen ons idee te kunnen realiseren, dit zou ons normaal niet overkomen!” 

Met hun winnend awesome idee ontvingen zij gisteravond van twintig Leidse trustees in totaal €1000,-  en de beschikking over hun netwerk en hun kennis om het volgelhuisjes-idee te gaan realiseren.

Terug naar het nieuws